Op maandag 8 april vond de gecombineerde workshop plaats in het Radboud UMC in samenwerking met DystoniaNet NL over cervicale dystonie voor neurologen en fysiotherapeuten!

We verdiepten ons in cervicale dystonie, en dan met name in behandeling met botuline toxine, in de bijdrage van naast klinische beoordeling ook echografie en EMG, maar zeker ook in het aanvullende effect en de verschillende benaderingen van fysiotherapie.

Sparren met geïnteresseerde en enthousiaste deelnemers – vanuit de regio Nijmegen maar ook met een heel wat langere reisafstand-, vriendelijk meewerkende patiënten en goede begeleiding van Hetty Voeten, Irene Kusnadi, Maarten Nijkrake, Merve Ulubas en voor de ondersteuning Iris Visser en Sander Pagen.

Zo zorgen we samen voor goed onderlegde behandelaren (botuline en fysiotherapie!), vindbaar op Dystonienet, en daarmee gaan we voor betere zorg voor dystonie.

Mooi dat zo vanuit de klinische neurofysiologie en bewegingsstoornissen expertise vanuit het Radboudumc expertisecentrum zeldzame en erfelijke bewegingsstoornissen hieraan kon worden bijdragen.

Wij vonden het voor herhaling vatbaar!

Auteur: Dr. Anke Snijders, neuroloog-klinisch neurofysioloog Radboud UMC