Dystoniezorg

Op deze pagina vindt u een overzicht van de huidige richtlijnen, informatie, geplande (inter)nationale cursussen en congressen over dystonie.

Deelnemen

Wilt u zich als zorgverlener aanmelden voor DystoniaNet NL, schrijf u dan in via het formulier. Op deze manier kunnen patiënten en zorgverleners u vinden en blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van dystonie.

Zorgzoeker

De juiste zorg op de juiste plek. Bekijk de dystoniezorgverleners in Nederland en zoek gespecialiseerde zorgverleners in de buurt.

Richtlijnen - Neurologische zorg

Hier vindt u de huidige richtlijn voor de botulinetoxine behandeling van cervicale dystonie in Nederland. Verder vindt u via de European Reference Network (ERN) website andere huidige richtlijnen met betrekking tot de diagnose en behandeling van dystonie.

Richtlijnen dystonie

Richtlijnen - Fysiotherapeutische zorg

Op de website van Dystonia Physio Physio Exercises Manager kan u zich als fysio/oefentherapeut registreren. Na verificatie en acceptatie krijgt u toegang tot 115 Dystonie-specifieke oefeningen om met uw patiënten te doen. Het is ook mogelijk een code aan een patiënt te geven, waarna de patiënt zijn eigen programma te zien krijgt.

cursussen en congressen over dystonie

Scholing

Bekijk de aankomende cursussen, scholingen en symposia.