Recent hebben Marenka Smit, Fiorella Contarino en Marina de Koning-Tijssen een belangrijke rol gehad in de publicatie van een wetenschappelijk artikel vanuit DystoniaNet, met een groep internationale medeauteurs. De titel van het artikel is (vertaald vanuit het Engels): ‘Behandeling van Dystonie: Wat kunnen we van de toekomst verwachten? De perspectieven van patiënten en clinici binnen DystoniaNet Europa’ en het werd gepuliceerd in de interntationale blad Frontiers in Neurology.

DystoniaNet is een Europees netwerk met als doel om de zorg en de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen met dystonie. Dit willen zij doen door te zorgen voor toegang tot gespecialiseerde zorg, extra scholing te geven aan medische professionals, en te zorgen voor een internationaal platform waarin zowel klinische specialisten als onderzoekers met elkaar kunnen samen werken.

In het artikel worden de belangrijkste doelen van DystoniaNet besproken door zowel medische professionals op het gebied van dystonie, maar ook door patienten en hulpverleners vertegenwoordigd door Dystonia Europe.